Harika Bir Blog Yazısı Girişi Yazmak için 7 İpucu
Harika Bir Blog Yazısı Girişi Yazmak için 7 İpucu
Kişisel başlık tıklamayı satmaktadır.
Girişiniz okumayı satıyor.
Girişiniz, okuyucuları bu çok önemli aşağı kaydırmayı yapmaya motive etmiyorsa, onları kaybedersiniz. İçeriğinizi oluşturmak için çok uğraşırsınız. Girişe dikkat çekmek, içeriğinizin bu çabaların hak ettiği ilgiyi görmesini sağlar.
Bu yedi ipucu, okuyucularınızın başlığın ötesine geçmesini sağlayan çekici blog yazısı tanıtımları oluşturmanıza yardımcı olabilir.
1.Ortak bir sorunu vurgulayın
İnsanlar içeriği sunduğu değer için okur. İş blogları için bu genellikle bir soruna çözüm anlamına gelir. Girişinizde bir acı noktayı vurgulayarak, okuyucuların dikkatini hemen çekersiniz. Onlara doğru yerde olduklarını söyler. Onların problemini anlıyorsun.
Ahrefs'ten bir örnek :
Yukarıdaki örnekte, ikinci paragraf şöyledir: “Senin gibi mi geliyor? Doğru yerdesin."
Ağrı noktasını karıştırdıktan sonra, içeriğinizin geri kalanında bir çözüm sunmanız gerekir.
2. Okuyuculara ne beklemeleri gerektiğini söyleyin
Ağrılı bir noktayı çalkaladığınızda, tıkır tıkır işleyen bir saat başlatırsınız. Kitlenize nasıl yardım edeceğinizi söylemezseniz, sabrını çabucak kaybedecek ve hemen geri döneceklerdir. Kitlenize ne bekleyebileceklerini söyleyerek, bu kararı çok daha kolay hale getirirsiniz.Girişinizin beklentileri belirlemesi ve okuyucunun sorusuna cevap vermesi gerekiyor: Bu benim zamanıma değer mi?
Shopify'dan bir örnek :
Bu giriş, içeriğin tezi olarak hareket eder - neyin ele alınacağı, hangi sırayla ve izleyicinin ne almayı bekleyebileceği.
Çok az ziyaretçi içeriği baştan sona okur. Tezinizi hazırlamak, insanların ihtiyaç duydukları bilgileri hızlı bir şekilde bulmalarına yardımcı olur. Belirli bir bölüme gidebilir, tüm parçayı tüketebilir veya içeriğin ihtiyaç duydukları şeyi sağlamayacağını anlayabilirler.
3. Faydaları açıklayın
Bazı insanlar bir blog gönderisini okurlar çünkü hayatlarını iyileştirmelerine yardımcı olacak bir şeyler öğrenmek isterler. İster krep yapımına ilişkin talimatlar ister müşteriyi elde tutmayı artırmaya yönelik bir kılavuz olsun, okuyucularınız sonuç ister.
İçeriğinizin avantajlarını satarak girişinizi daha çekici hale getirin. Blog yayınınızı okumak onlara ne yardımcı olacak?
İşte Backlinko'dan bir örnek :
Giriş, makalenin faydalarını açık bir şekilde ortaya koymaktadır. İçeriğinizin ne hakkında olduğunu ve kitlenizin onu okumaktan nasıl yararlanabileceğini netleştirin.
4. Soru sorun
Girişinizde bir soru sorduğunuzda, okuyucuyu bir cevap düşünmeye davet ediyorsunuz. Konuyu en başından itibaren aktif olarak düşünürsünüz.
İşte Neil Patel'den bir örnek :
Girişinizde bir soru kullandığınızda, içerikte bir cevap veya cevaplarla onu yedeklemelisiniz.
5. Bir tavır alın
Çatışma dramanın özüdür. Hikaye anlatımı eğitimi almış olan herkes, gerilim yaratmada ve bir izleyici kitlesini meşgul etmede yüzleşmenin önemini bilir.
Blog yazısı tanıtımları söz konusu olduğunda, uzun süredir devam eden bir inanca meydan okuyarak veya nişinizdeki tartışmalı bir konuyu stratejik olarak hedef alarak çatışma yaratabilirsiniz .
İşte AllBusiness'tan bir örnek :
Çatışmacı bir giriş tipik olarak üç tepkiyle sonuçlanır:
- Okuyucular aynı fikirde değil.
- Okuyucular hemfikir.
- Okuyucular, konuya neden meydan okuduğunuzu merak ediyor.
Her üç durumda da, daha fazlasını öğrenmek için okumaya devam ederler. Bu sonuca nasıl ulaştığınızı bilmek isteyecekler.
6. Bir alıntı kullanın
Alıntılar, güvenilirlik sağlamanın ve ilgi uyandıran bir kılavuz oluşturmanın harika bir yolu olabilir. Bir alıntı, tezinizi yedekleyebilir ve içeriğinizin geri kalanını yapılandırmak için bir çerçeve sağlayabilir.
Bir alıntı, geleneksel bir inancı veya en iyi uygulamayı özetleyebilir ve içeriğinizde bir karşı argüman oluşturabilir.
İşte Forbes'tan bir örnek :
Soruya dayalı girişlere benzer şekilde, alıntıya dayalı açılışlar tembel yazma için bir koltuk değneği olabilir . Orijinal bir argüman oluşturmak yerine yerleşik bir sesin sözlerini kullanma alışkanlığına düşmek kolaydır. Bunları ara sıra kullanın.
Nişinizde aşırı kullanılan alıntılardan kaçının (pazarlamada “içerik kraldır”). Beklenmedik seslerden alıntılar kullanın veya düşünce liderlerinden orijinal alıntılar yapın.
7. Girişi en son yazın
Giriş, okuyucularınızın gördüğü ilk şeydir, ancak genellikle iki nedenden dolayı yazdığınız son şey olmalıdır.
İlk olarak, giriş, yazıdaki diğer tüm paragraflardan daha önemlidir. Her kelime önemlidir. Yeni bir içerik parçası başlattığınızda, mükemmel girişi oluşturmaya çalışmakla zaman kaybetmek kolaydır. Ana noktalarınızı yazarak başlamak daha verimlidir.
İkincisi, içeriğinizin etini yazdıktan sonra konuyu daha iyi anlarsınız. Parçanın geri kalanını bitirdikten sonra, işçiliği yapmak için saatlerce harcadığınız girişin artık ana tezinize uymadığını görebilirsiniz.
Bir anınız varsa, yer tutucu olarak kısa bir giriş yazın. Gönderinin geri kalanıyla işiniz bittiğinde geri dönebilirsiniz.
Güçlü açılışlar yapın
Girişiniz çok önemli. İnsanları okumaya devam etmeye veya onları arama sonuçları sayfasına geri göndermeye veya başka bir şey okumaya ikna eder. Bu ipuçlarını kullanarak bir sonraki blog yazınız için ilgi çekici bir giriş oluşturabilirsiniz.
Nişiniz ve yazma stiliniz için neyin işe yaradığını görmek için farklı taktikler deneyin ve analitiklerinize göz atın .